Article de El Punt Avui. Les Banyes del Capricorn. 18 març 2016

Article de El Punt Avui. Les Banyes del Capricorn. 18 març 2016

 

Robert Fàbregas publica la seva segona novel·la

Presentarà ‘Les banyes del Capricorn’ avui a la biblioteca Iu Bohigas de Salt

Robert Fàbregas, director de la casa de cultura Les Bernardes de Salt, presentarà avui la seva segona novel·la, Les banyes del Capricorn ( El Cep i la Nansa ), en un acte a la biblioteca pública saltenca Iu Bohigas (20 h) en què també intervindran la poetessa Francesca Laguarda, l’escriptor Frederic Mayol i l’editor Francesc Mestres.

Un any després de publicar amb la mateixa editorial Èol o la vida al vent, Robert Fàbregas i Ripoll (Salt, 1978) torna amb un altre llibre que comparteix amb el seu debut la defensa de “la llibertat individual davant les condicions socials que ens volen imposar”. A Les banyes del Capricorn, Fàbregas narra la història d’un empresari de 52 anys que “sempre ha fet el que li tocava fer i viu envoltat d’una família només preocupada pels diners i l’estatus social”. Un dia, fart de les inèrcies de la seva existència, el protagonista decideix abandonar-ho tot i anar-se’n a viure en un far situat en una illa. “El llibre està basat sobretot en les seves vivències i pensaments, en aquest context de solitud en què també redescobreix l’amor juvenil”, explica Fàbregas, segons el qual la conclusió final és que “no és necessari abandonar-ho tot i marxar per recuperar la teva vida”.

Segons el text de presentació d’aquesta novel·la, de 192 pàgines, “Les banyes del Capricorn és una història de compromís amb la vida, amb les petites coses que ens fan bategar el cor, i de valentia davant la realitat, tot rebutjant la superficialitat i les convencions socials”.

Tags: