Retrat d’un artista adolescent. 15 de març 2016

Retrat d’un artista adolescent. 15 de març 2016

“El saltenc Robert, com el de Joyce, entre el dietari, el conte, el monòleg interior, la ultraintrospecció, sensibilitat, fantasia, és un adolescent que encara no s’ha trobat a si mateix”

Article extret del Diari de Girona, Opinió 15 març 2016 , Lluís Bosc Martí.

 

És la segona vegada que exposem a les magnífiques sales de les Bernardes de Salt. Per aquest motiu hem conegut els seus dos darrers directors, la Isabel i en Robert, que han mantingut i renovat l’esperit obert, plural de les diverses sales d’exposicions. Sempre disposat a donar suport als artistes saltencs primer, gironins després i finalment d’arreu. Des de ja fa anys amb l’escultor Ametlla i el polifacètic Bayó, fem experiments multidisciplinaris de tota mena. I des de fa diverses temporades ha augmentat la dedicació al comissariat d’E. Camps, un dels crítics d’art gironins més preparats i experimentats. Tots plegats han mantingut la flama artística d’un centre fonamental a Girona i comarques en promocionar l’art i els artistes de totes les tendències i edats. Destaquem que aquests darrers anys han incoporat les millors mostres de fotografia local, nacional i fins i tot internacional, com l’actual exposició.

A continuació, volem parlar de la important descoberta del Robert, l’inquiet i inquietant director de Les Bernardes, un magnífic lletraferit, poeta, autor d’un original, misteriós, subtil, inclassificable llibre, titulat Èol o la vida al vent. D’entrada, el millor elogi que li poden fer, és dir-ne que és una mena de retrat de L’artista adolescent, de J. Joyce. El saltenc Robert, com Joyce, entre el dietari, el conte, el monòleg interior, la ultraintrospecció, sensibilitat, fantasia, és un adolescent que encara no s’ha trobat a si mateix. Ens fa conèixer les aventures de la seva ment i el seu cor, la seva passió per la natura, el bosc, les hortes de Salt i el Ter, a voltes, són el Mississipí de l’esperit aventurer H. Finn del Mark Twain.

Tags: